Patrick Lefevere ziet toch enkele lichtpunten na tegenvallend openingsweekend: "Dat was de druppel"

Redactie
| 5 reacties
Patrick Lefevere ziet toch enkele lichtpunten na tegenvallend openingsweekend: "Dat was de druppel"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het openingsweekend draaide uit op een teleurstelling voor Quick-Step Floors. Gilbert werd vijfde in de Omloop, Lampaert een dag later twaalfde. Te weinig voor de beste Belgische WorldTour-ploeg.

Patrick Lefevere wilde na Kuurne-Brussel-Kuurne niet reageren op de prestatie van zijn ploeg. Hij zou anders slechte dingen hebben gezegd. Een dag later reageerde hij in HLN. "Oké, we hadden niet gewonnen. Maar net voordien had ik ons op tv in de teambus ook de Franse Drôme Classic zien 'wegsmijten'. Dat was een beetje de druppel", doelt Lefevere op het feit dat Calmejane en niet Jungels of Narvaez won. 

Lampaert en Stybar

De teammanager zag ook positieve dingen in het openingsweekend. "Los van de tegenvallende resultaten zag ik toch veel lichtpunten in het weekend. Zaterdag was Stybar één van de beste renners in koers. En springt Lampaert twee dagen lang even zuinig om met zijn krachten als een paar andere jongens - wiens namen ik niet noem - dan staat hij minstens één keer op twee op het podium."

"Yves was in Kuurne ook nog de enige van ons die overeind bleef in de finale, terwijl ik tot Vloesberg niets dan blauw had gezien. Soit. We wonnen al elf keer en staan nog steeds nummer één op de wereldranglijst. Zó slecht is het dus allemaal niet", besluit Lefevere. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties