Pechvogel Dries Devenyns: "Ik koers al 18 jaar en het is al 3x eerder gebeurd.. En nu 2x op een weekend"

Redactie
| 3 reacties
Pechvogel Dries Devenyns: "Ik koers al 18 jaar en het is al 3x eerder gebeurd.. En nu 2x op een weekend"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eén van de pechvogels van het afgelopen weekend was ongetwijfeld Dries Devenyns (Quick-Step Floors). Op twee dagen tijd viel zijn rechter contactlens twee keer uit.

De Omloop kon hij niet uitrijden, in Kuurne lukte dat nog wel. "Ongelofelijk. Ik koers al achttien jaar met lenzen. Het is drie keer eerder gebeurd dat ik er één ­verloor. En nu twee keer in hetzelfde weekend", vertelt Dries Devenyns in Het Nieuwsblad. "Natuurlijk had het weer er veel mee te maken: misschien traande mijn oog, misschien is de rand van de lens bevroren ­geraakt."

"Ik heb links -3,75, rechts -4,25. En het was twee keer net de rechterlens. In mijn regenzakje in de volgwagen heb ik reservelenzen, maar in een klassieker is er geen tijd om die te halen en in te steken. In Kuurne ben ik nog tot aan de meet geraakt, in de Omloop was er geen beginnen aan. Met maar één lens zie ik alles wazig. Je kan je rechteroog dichtknijpen, maar dan heb je geen dieptezicht meer. Ik kon geen bochten meer inschatten", zegt de Quick-Step Floors-renner. 

Gewone bril? 

Devenyns gaat alvast op zoek naar een oplossing voor als het nog eens gebeurt. "Deze week ga ik langs bij de oogarts. Misschien kunnen oogdruppels helpen, maar als het ook in Parijs-Nice heel koud wordt, overweeg ik om met een gewone bril te starten", zegt hij. "Dat is misschien een beetje retro, maar het zal wel lukken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties