Ploegdokter Quick-Step Floors trekt aan alarmbel: "Onverantwoord om 5 uur te koersen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 14 reacties
Ploegdokter Quick-Step Floors trekt aan alarmbel: "Onverantwoord om 5 uur te koersen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is bibberen voor de renners die dinsdag deelnemen aan de GP Le Samyn, de opener van het Waalse wielerseizoen. De temperatuur gaat niet boven de 0 graden en dat is volgens Yvan Vanmol (Quick-Step Floors) ongezond.

Vanmol is al jarenlang ploegdokter bij het team van Patrick Lefevere. "Wielrennen in dit weer is ongezond", vertelde Vanmol voor de koers in gesprek met Sporza. "Ik vind het onverantwoord om 5 uur te koersen. Het moet mogelijk zijn om er de helft af te doen en er een wedstrijd van maximaal 3 uur van te maken. Met de lastige plaatselijke rondjes doe je dan nog niemand iets tekort."

Gezicht, vingers en voeten

In het openingsweekend was het al afzien, maar dinsdag is het nog enkele graden kouder. "Vooral het gezicht, de vingers en voeten van de renners zijn gevoelig voor de koude. Ook voor de luchtwegen is de droge koude niet goed: er ontstaan samentrekkingen van de kleine spiertjes in de ademhalingskanalen, waardoor je veel slechte lucht binnenkrijgt."

"Ook voor de spieren en de gewrichten is de koude ellendig slecht", zegt Vanmol nog. "Iedereen rijdt met een lange broek waardoor de renners extra wrijving krijgen op de kniegewrichten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties