Quick-Step Floors oppermachtig! Terpstra rijdt kritiek van zich af in GP Le Samyn, Gilbert vervolledigt feestje

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Quick-Step Floors oppermachtig! Terpstra rijdt kritiek van zich af in GP Le Samyn, Gilbert vervolledigt feestje
Foto: © photonews

De GP Le Samyn is na knap ploegenspel van Quick-Step Floors gewonnen door de Nederlander Niki Terpstra, die nochtans heel wat kritiek over zich heen kreeg na het openingsweekend. Philippe Gilbert vervolledigde het feestje met een tweede plek.

Het was een ijskoude opener van het Waalse wielerseizoen. Het kwik ging 200 kilometer lang niet boven de 0 graden. Quick-Step Floors kwam met een sterke ploeg aan de start, met onder meer Niki Terpstra, Zdenek Stybar en Philippe Gilbert. Die laatste wilde op de kasseistroken zijn fiets voor Parijs-Roubaix al een eerste keer testen. Terpstra had dan weer wat druk op zijn schouders, nadat hij in het openingsweekend onzichtbaar was geweest. 

Ook petekind Vandenbroucke

7 renners kozen voor het hazenpad: Tom Devriendt (Wanty-Groupe Gobert), Quentin Jaurégui (AG2R-La Mondiale), Casper Pedersen (Aqua Blue Sport), Damien Gaudin (Direct Energie), Johan Lebon (Vital Concept), Maxime Daniel (Fortuneo) en Franklin Six (WB Veranclassic-Aqua Protect) waren de 7 namen. Die laatste is het 21-jarige petekind van Frank Vandenbroucke. 

Halfweg koers brak de wedstrijd helemaal open, met dank aan een sterk blok van Quick-Step Floors. Alle renners maakten de oversteek naar de vluchters. Alleen Fabio Jakobsen moest door pech afhaken. Ook mee in de oversteek: Tosh Van der Sande (Lotto-Soudal) en Alex Kirsch. 

Pech voor Gilbert, solo van Terpstra

Vooraan bleven met Terpstra, Kirsch, Van der Sande, Gaudin en Gilbert vijf renners over na enkele snedige demarrages. Al kreeg ook Gilbert met materiaalpech te maken, waardoor hij zijn speciale Roubaix-fiets moest inwisselen voor een ander exemplaar. De Waal kwam echter vooraan nog terug. 

Op ruim 10 kilometer van de finish speelde Terpstra het ploegenspel van Quick-Step Floors perfect uit. Terpstra vertrok, waardoor Gilbert in een luxepositie kwam te zitten. De voorsprong van de Nederlander werd groter en groter en hij mocht voor de tweede keer het zegegebaar maken in de GP Le Samyn. Gaudin kreeg het gat niet toe, Gilbert profiteerde en vervolledigde het Quick-Step feestje met een tweede plek. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties