Titelverdediger in Le Samyn was ooit 'de nieuwe Tom Boonen': "Vroeger ging ik zes dagen op zeven uit in de winter, vandaag niet meer"

Redactie
| 6 reacties
Titelverdediger in Le Samyn was ooit 'de nieuwe Tom Boonen': "Vroeger ging ik zes dagen op zeven uit in de winter, vandaag niet meer"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vorig jaar bleef het bij die ene zege in de GP Le Samyn voor Guillaume Van Keirsbulck, ondertussen 27 jaar oud. Zijn apenjaren lijken stilaan voorbij, al denkt ploegleider Hilaire Van der Schueren daar anders over.

Ooit werd hij de nieuwe Tom Boonen genoemd. De laatste jaren krijgt hij vooral de stempel dat hij veel talent heeft, maar er weinig voor doet. Dat laat ook zijn ploegleider vaak weten. "Och, Hilaire is nog van de oude stempel", zegt Van Keirsbulck in HNB. "Als je geen zes, zeven uur op de fiets zit, kan je niet mee. Denkt hij. Maar dat is zodanig veranderd tegenwoordig. Veel intervaltrainingen, meer in blokskes."

"Ik doe echt wel wat ik moet doen. Bijkomend probleem is dat Hilaire tegenwoordig op Strava zit. Maar mijn trainer, Marc Lamberts, wil niet dat ik iets op Strava zet. Hij heeft zijn eigen aanpak en wil niet dat andere trainers dat kopiëren. Hilaire klikt dan op Strava, ziet dat er bij mij niks staat en denkt dan dat ik niet train", klinkt het. 

'Veel veranderd'

Bovendien heeft de renner van Wanty zijn reputatie dus tegen. "Nog zo'n verhaal. Hilaire peist nog altijd dat ik ben zoals vijf jaar geleden. Dat ik hele dagen uitga en nooit train. Maar ik ben veel veranderd. Vroeger ging ik zes dagen op zeven uit in de winter. Vandaag ga ik niet meer uit. Je kan die avonden deze winter op één hand tellen", besluit Van Keirsbulck. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties