Wout Van Aert gaat de kasseien van Parijs-Roubaix verkennen en komt alvast tot één conclusie

Redactie
| 13 reacties
Wout Van Aert gaat de kasseien van Parijs-Roubaix verkennen en komt alvast tot één conclusie
Foto: © photonews

Wout Van Aert ging dinsdag enkele van de kasseistroken van Parijs-Roubaix alvast verkennen. De conclusie was duidelijk. "Dit wordt een aanslag op mijn lichaam", aldus de wereldkampioen veldrijden.

De 'Hel van het Noorden' wordt op 8 april gereden, maar Van Aert ging vandaag al verkennen. "Het was koud, maar een leuke kennismaking", vertelde Van Aert, die op enkele stroken stevig de gas indrukte. "Het liep wel goed, maar we hadden veel wind tegen bij enkele stukken. Daarom hebben we geprobeerd om bij wind mee veel snelheid te krijgen zodat we beter kunnen simuleren hoe het in de koers zal lopen."

"De binnenbochten zijn vaak op grind of zand, dus dat is wel een voordeel"

"Ik vond de stroken waar de bochten inzaten wel de plezantste. Dan kan je het gevoel van de cross wel een beetje gebruiken. De binnenbochten zijn vaak op grind of zand, dus dat is wel een voordeel."

Al bij al een positieve ervaring voor Van Aert. "Ik rijd wel graag over kasseien, dus het is 100% meegevallen", zegt hij in HLN. "Het wordt enorm zwaar. We hebben nu 100 kilometer gedaan en ik voel toch wel aan mijn lichaam dat ik over veel kasseien gereden heb. De koers zelf is 250 kilometer, dus dat wordt een aanslag op het lichaam."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties