Wout Van Aert verrast ook ploegleider Niels Albert, maar die laatste blijft voorzichtig

Redactie
| 9 reacties
Wout Van Aert verrast ook ploegleider Niels Albert, maar die laatste blijft voorzichtig
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geen overwinning voor de Belgen in het openingsweekend, wél een glansprestatie van Wout Van Aert, die in de Omloop tot in de finale meestreed voor de overwinning. Ook Niels Albert was toch wel verrast door de wedstrijd van zijn poulain.

"En of hij een eind is meegegaan", vertelt Albert in zijn column in HLN. "Al ben ik een 'believer', ook ik was verrast dat het zo vlot ging. Vooral het gemak waarmee hij de Muur opreed, verbaasde mij. En er zat zelfs meer in. Maar hij was ongetwijfeld zo tevreden over zijn prestatie, dat hem dat in volle finale ook heeft afgeremd. Volledig te begrijpen."

Het was een scenario waar de wereldkampioen veldrijden op voorhand nooit over gedroomd had. "Je start in onzekerheid en plots rijd je op vijf kilometer van de finish van een klassieker in een kopgroep met onder meer Greg Van Avermaet, Sep Vanmarcke en Oliver Naesen. Als je dat vaststelt, overvalt je een gevoel van contentement, waardoor je je killersinstinct verliest."

"Het blijft een geweldige prestatie die hem zeker een boost zal geven richting de volgende wedstrijden"

"Dan denk je bij een demarrage: hé, het is toch niet aan mij om te reageren. En je denkt er al zeker niet aan om zelf aan te vallen. Was dit de Elfstedenronde of de Ronde van Limburg van vorig jaar, dan had Wout in de finale zelf initiatief genomen. Los daarvan, het blijft een geweldige prestatie die hem zeker een boost zal geven richting de volgende wedstrijden."

Al blijft zijn ploegleider wel voorzichtig met het oog op de komende weken. "Maar denk nu niet dat het in elk van zijn andere acht wedstrijden ook zo een vaart zal lopen. Er zal wel eens eentje tussen zitten waarin het tegenvalt. Daarom mag Wout pas dat voorjaar evalueren na Parijs-Roubaix, als het helemaal achter de rug is. Je kan geen balans opmaken na één wedstrijd. Dat wil je niet als het is tegengevallen, dan moet je dat ook niet doen als het een meevaller was", klinkt het. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties