Benoot mikt hogerop in Strade Bianche: "We moeten onze aanpak niet veranderen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 10 reacties
Benoot mikt hogerop in Strade Bianche: "We moeten onze aanpak niet veranderen"
Foto: © photonews

Lotto-Soudal was met Benoot en Wellens sterk in de aanloop naar de finale van Omloop Het Nieuwsblad, maar wanneer het er écht om ging, gaven ze niet thuis. Hij mikt op beterschap in de Strade Bianche.

“Bij mijn vorige twee deelnames in de Strade Bianche werd ik telkens achtste en dat bewijst dat deze wedstrijd me goed ligt. In het voorjaar is het zelfs een van de wedstrijden waar ik het beste tot mijn recht kom. Qua parcours is het een mix tussen de Vlaamse en Waalse klassiekers en dat zie je ook aan de deelnemerslijst. Het is een van de sterkste pelotons van heel het voorjaar", aldus Benoot in een persbericht.

Het openingsweekend ging voor Lotto-Soudal wat de mist in. "Ik was afgelopen weekend zeer tevreden over mijn gevoel. Door omstandigheden heeft zich dat niet in een goede uitslag vertaald, maar ik heb wel de bevestiging gekregen dat mijn hoogtestage in de Sierra Nevada een goede keuze is geweest. We hebben als ploeg agressief gekoerst en we moeten die aanpak zeker niet veranderen; ik ben ervan overtuigd dat die ons in de nabije toekomst een goed resultaat zal opleveren.”

Kwiatkowski, Sagan en van Avermaet zijn de topfavorieten

In de Strade Bianche speelt pech ook vaak mee. "De Strade Bianche is echter onvoorspelbaar. Je moet voortdurend attent zijn, want er kan op elk moment iets gebeuren. Net als in Parijs-Roubaix is er ook geluk mee gemoeid. De slothelling in Siena is eerlijk en schrikt me niet af. De beste die geen pech heeft gehad zal zaterdag winnen.”

“Kwiatkowski, Sagan en Van Avermaet zijn de topfavorieten voor zaterdag wat mij betreft. En Valverde als hij voldoende is gerecupereerd na zijn ziekte. Tom Dumoulin is ook een gevaarlijke klant op dit parcours. Na twee achtste plaatsen is het alvast mijn doel om beter te doen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties