BK op de weg wordt niét vervroegd door WK voetbal in Rusland

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
BK op de weg wordt niét vervroegd door WK voetbal in Rusland
Foto: © photonews

In Nederland wordt het NK vervroegd om niet in het vaarwater van de uitzendingen van het WK voetbal te komen. In België zal men alvast niet vroeger van start gaan.

Deze week raakte bekend dat er met het Nederlands kampioenschap geschoven wordt omdat de openbare omroep NOS zowel de rechten over het NK als het WK voetbal bezit. En daarom zullen de renners vroeger starten om sneller over de meet te komen. 

In Nederland wordt het kampioenschap op 30 juni (vrouwen) en 1 juli (mannen) gereden. Maar omdat er om 16.00 uur een achtste finale op het WK voetbal in Rusland geprogrammeerd is, zal de winnaar/winnares van het NK omstreeks 15.30 uur over de finish rijden. 

In België zal men geen rekening houden met het WK in Rusland. Dat liet Guy Vermeiren van Belgian Cycling al weten. "Voorlopig is hier geen sprake van", klonk het. 

Duivels spelen een dag eerder

Extra noot: het BK op de weg valt alvast niet samen met een match van de Rode Duivels. Het BK in Binche vindt plaats op zondag 24 juni, een dag eerder (23 juni) speelt België een groepswedstrijd tegen Tunesië. De aftrap van die wedstrijd is voorzien om 14.00 uur. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties