Boerenzoon 'Fredje' Backaert heeft speciale manier om het warm te krijgen op training

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Boerenzoon 'Fredje' Backaert heeft speciale manier om het warm te krijgen op training
Foto: © photonews

Het vriest dat het kraakt en dus is het ook voor onze wielrenners niet altijd even leuk fietsen. Maar er zijn natuurlijk trucjes om het wat warmer te krijgen, vraag dat maar aan Frederik Backaert. De 27-jarige renner van Wanty-Groupe Gobert onthult zijn geheim.

"Ik kortte mijn trainingen wat in, maar ik stopte ook regelmatig om een jenevertje te drinken om het warm te krijgen", zegt de man uit Brakel in Het Nieuwsblad. Backaert, die zich in het voorjaar wil tonen, is dan ook een boerenzoon en die kan wel tegen een stootje: "Dankzij de boerderij ben ik het gewend om in de kou te lopen. Er moet daar altijd gewerkt worden, ook als het vriest."

Maar wat doet onze landgenoot dan eigenlijk tijdens een wedstrijd om het warm te krijgen want dan is een jenevertje slurpen natuurlijk uit den boze: "Tijdens de GP Le Samyn was de koude een voordeel. Veel coureurs vergeten te eten als het zo'n weer is omdat ze met die dikke handschoenen niet in hun achterzak kunnen. Vanuit die optiek heb ik mijn 'gellekes' vooraan onder mijn truitje gestoken." Clevere jongen die Frederik!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties