Italiaanse coureur met kwalijke reputatie in peloton: "In de koers voel ik de adrenaline en raak ik opgehitst" en "Ik raak in een soort dierlijke trance"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 5 reacties
Italiaanse coureur met kwalijke reputatie in peloton: "In de koers voel ik de adrenaline en raak ik opgehitst" en "Ik raak in een soort dierlijke trance"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Gianni Moscon geldt als een van de grootste Italiaanse talenten en de verwachting is dat hij binnen dit en enkele jaren gaat schitteren in de klassiekers. Maar de beloftevolle renner van Team Sky heeft ook een donker kantje.

De 23-jarige Moscon heeft al wat op zijn kerfstok, zo kwam hij vorig jaar in het oog van de storm terecht na een racismerelletje met Kévin Reza van FDJ (vanaf dit jaar Vital Concept). En daarnaast wordt hij er ook nog eens van beschuldigd de Zwitser Sébastien Reichenbach met opzet van zijn fiets te hebben geduwd. En dat dan nog in een afdaling, behoorlijk hallucinant. 

"Gianni koerst met het mes tussen de tanden. Alle toprenners hebben dat temperament. Peter Sagan is ook niet de allerliefste renner, maar bij Moscon wordt dat nu uitvergroot. Hij moet beseffen dat hij bij Sky rijdt: akkefietjes van andere renners halen de aandacht niet, maar bij ons is alles nieuws", zegt ploegleider Servais Knaven in HLN

Wat heeft de klassieke diamant zelf te zeggen over zijn 'speciale' karakter op de fiets? "In de koers voel ik de adrenaline en raak ik opgehitst. Ik geef niet rap toe. Dat is misschien ook de reden waarom ik resultaten behaal. Ik raak in een soort dierlijke trance. Ja, ik verander op de fiets, maar ik ben echt niet gemeen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties