Benoot straalt na schitterende Strade Bianche: "Geen veelwinnaar, maar altijd gezegd dat het een grote koers zou zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 24 reacties
Benoot straalt na schitterende Strade Bianche: "Geen veelwinnaar, maar altijd gezegd dat het een grote koers zou zijn"
Foto: © SC

Wat een binnenkomer voor Tiesj Benoot. De renner van Lotto-Soudal won tot voor de Strade Bianche nog geen enkele koers bij de profs, maar verbaasde met een indrukwekkende zege in de Italiaanse klassieker.

"Op 50 kilometer was er al een grote groep met sterke renners weg", deed Benoot zijn verhaal na de koers. "Ik maakte wat later de oversteek met Sagan. Ik voelde me heel goed, maar er waren geen ploegmaats van mij mee, terwijl Sagan en Kwiatkowski wel heel wat ploegmaats bij hen hadden."

En dus anticipeerde de renner van Lotto-Soudal. "In de ploegwagen vertelden ze me om zelf aan te vallen, omdat ik anders in de penarie kwam. Ik had niet verwacht dat het zo goed zou gaan, maar ik had een heel goed gevoel vandaag."

Druk

Voor Benoot is het zijn eerste profzege, maar drie jaar geleden maakte hij al indruk met een vijfde plek in de Ronde van Vlaanderen. "Het is erg leuk om eindelijk te winnen. In België worden journalisten vaak gek als een renner op jonge leeftijd 5e wordt in een grote koers. Er was dus wel wat druk. Ik heb altijd gezegd dat ik geen veelwinnaar ben. Maar als ik zou winnen, dan zou het een grote koers zijn", besluit Benoot. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties