Man in vorm Tim Wellens spreekt zijn ambitie voor Parijs-Nice uit

Redactie
| 0 reacties
Man in vorm Tim Wellens spreekt zijn ambitie voor Parijs-Nice uit
Foto: © photonews

Na zijn knappe eindzege in de Ruta del Sol is het voor Tim Wellens uitkijken naar Parijs-Nice. Daar is het eerste doel van de renner van Lotto-Soudal een ritzege, daarna pas een mooi eindklassement.

"Parijs-Nice is een moeilijk geval", bekent Wellens in gesprek met HLN. "Ik werd al eens tiende, in 2015. Maar twee jaar geleden verspeelde ik mijn klassement op het moment van de waarheid. In de koninginnenrit werd ik pas 25ste, op 3:21 van Zakarin. Ik focus er dus niet té hard op. Liever bekijk ik het van dag tot dag. Mijn eerste doel is een ritzege. Dat zou al heel mooi zijn."

Waaiers

Al kunnen de weersomstandigheden wel in het voordeel van de Limburger zijn. De eerste dagen zal het erg slecht weer zijn in de koers naar de zon. "Stiekem hoop ik op waaiers, zodat ik wat voorsprong kan pakken. Ik verwacht een aantrekkelijke Parijs-Nice."

"Dinsdag verkende ik vanuit Monaco nog de op twee na laatste etappe naar Vence. Een redelijk zware klim en dan op en af tot aan de finish. Daar zijn diverse scenario's mogelijk. Ook de tijdrit, woensdag, in en rond Saint-Étienne, golft", besluit Wellens. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties