Op naar het record van Fabian Cancellara? "Het wordt een heroïsche wedstrijd"

Redactie
| 3 reacties
Op naar het record van Fabian Cancellara? "Het wordt een heroïsche wedstrijd"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De recordhouder is nog steeds Fabian Cancellara met drie overwinningen, maar de legendarische Zwitser moet na vandaag mogelijk zijn record delen met ene Michal Kwiatkowski. Die won de Strade Bianche al in 2014 en 2017.

Cancellara kreeg een eigen grindstrook na zijn derde zege in de Strade Bianche. Ook de Pool zegt er geen nee tegen. "Het lijkt me geweldig om je eigen grindstrook te hebben", citeert Sporza Kwiatkowski. "Maar ik probeer daar niet te veel aan te denken. Als titelverdediger is er al stress. Ik wil gewoon voor die overwinning gaan en als ik dan voor de derde keer win, dan komt die strook vanzelf."

Sterk in Algarve

"Ik start hier alleszins met veel vertrouwen en heb een sterk team rond mij, met ook nog Gianni Moscon en andere renners die in goede doen zijn", aldus de man die twee ritten en het eindklassement op zak stak in de Ronde van Algarve. "Ik heb een zorgeloze winter achter de rug en reed daarna meteen enkele goede uitslagen in Portugal."

"Dat is goed voor het vertrouwen en ook de aanloop naar deze koers verliep de voorbije twee weken perfect", aldus 'Kwiato'. "Ik kijk echt uit naar de koers van morgen. De weersomstandigheden zullen het uniek maken. Het wordt een heroïsche wedstrijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties