Teammanager Marc Sergeant strooit met lof naar Tiesj Benoot (én Wout Van Aert)

Redactie
| 20 reacties
Teammanager Marc Sergeant strooit met lof naar Tiesj Benoot (én Wout Van Aert)
Foto: © photonews

Tiesj Benoot verbaasde in de Strade Bianche door op schitterende wijze zijn eerste profzege te boeken. Ook ploegmanager Marc Sergeant, momenteel in Frankrijk voor Parijs-Nice, was onder de indruk.

"Het is altijd moeilijk om te zeggen dat je iets verwacht maar ik was er 100 procent zeker van dat Tiesj een goede koers ging rijden", aldus Sergeant in Het Nieuwsblad. "Maar winnen? Al zagen we vorige week dat er veel stoemp opzat. Ik zag hem vertrekken uit de groep met Valverde, samen met Serry. Ik dacht dat hij die er te vroeg afreed maar het gevoel zat wel goed en de voorste twee hadden al geleden."

In de ploegwagen kreeg Benoot de orders om aan te vallen omdat hij geïsoleerd zat. "Tiesj heeft een verstandige koers gereden en een gedurfde koers. Daar hebben we ook de nadruk opgelegd. Dat hij niet tev eel moet rekenen, want dat ze dan weg zijn. Zelf de koers maken dus. Tiesj is nooit de domste geweest. Vorige week was het een rare koers, maar als de juiste mannen meegaan zijn ze daar ook weg."

"We gaan een andere Tiesj zien vanaf nu"

Sergeant voorspelt nog een mooie toekomst voor zijn renner. "Maar dit gaat hem een boost geven, we gaan een andere Tiesj zien vanaf nu. Dit is de zege van de bevrijding. Hij had eigenlijk alleen dit nodig en dit spreekt dan nog tot de verbeelding, zeker met dat weer."

"Hij blijft nog altijd maar 23 jaar", benadrukt Sergeant. "Dat vergeten de mensen al eens. Hij is van de jonge generatie. En hij wint daar tegen de besten, zoals Wellens in de Ruta del Sol. Hij wint tegen Valverde en een superieure Van Aert. Wout? Hij reed met panache en durf. Hij voelde zich natuurlijk in zijn sas en was ook al mee op de Muur vorige week. Hij geeft zijn visitekaartje opnieuw af en dat wordt opgemerkt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties