Wout Van Aert over zijn ambitie in de Strade Bianche: "Dat zou een succes zijn"

Redactie
| 23 reacties
Wout Van Aert over zijn ambitie in de Strade Bianche: "Dat zou een succes zijn"
Foto: © photonews

Met de Strade Bianche staat de tweede klassieker van het seizoen op het programma van Wout Van Aert. Na zijn sterke prestatie in de Omloop Het Nieuwsblad hoopt de wereldkampioen veldrijden opnieuw op een een goede wedstrijd.

Van Aert mocht vrijdagnamiddag plaatsnemen tussen grote namen als Peter Sagan en Michal Kwiatkowski op het praatje voor de Strade Bianche. De renner van Veranda's Willems-Crelan was voorzichtig wat betreft uitspraken. "Het was vandaag zeker niet aan mij om zulke uitspraken te doen", citeert Sporza Van Aert. "Ik geef liever mijn visitekaartje af in de koers. Ik weet niet of dat er zal inzitten."

Er staat een sterk deelnemersveld aan de start in de Italiaanse klassieker. "Het peloton is hier nog sterker dan vorige week", weet Van Aert. "Als ik hier top 10 zou rijden, zou dat een heel groot succes zijn. Het is een koers met veel hoogtemeters en dat mag je niet onderschatten. Vaak eindigen klimmers hier hoog in het klassement en ik denk dat ik iets te zwaar ben om met die mannen mee te kunnen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties