Wout Van Aert reageert na superprestatie in Strade Bianche: "Ik had niet verwacht het nu al zo goed te doen"

Redactie
| 26 reacties
Wout Van Aert reageert na superprestatie in Strade Bianche: "Ik had niet verwacht het nu al zo goed te doen"
Foto: © photonews

Vorige week toonde Wout Van Aert in de Omloop dat hij iets in zijn mars had, maar wat dan gezegd van zijn prestatie in de Strade Bianche. Van Aert kleurde mee de koers en werd knap derde na Benoot en Bardet.

Meteen dus het podium in zijn eerste Strade Bianche. "Ik ben dichter gekomen dan ik zelf had gedacht", reageerde de wereldkampioen veldrijden bij Het Nieuwsblad. "Maar in het laatste deel van de koers heb ik echt afgezien. Ik ging al ver van de finish aan met Bardet, maar in de laatste 15 kilometer had ik geen suikers meer. Ik zat helemaal dood en dus dacht ik enkel nog aan het podium. Daar ben ik echt blij mee."

'Geweldige start'

Voor Van Aert is het voorjaar nu toch al geslaagd met een podiumplek. "Dit is een geweldige start van mijn eerste voorjaar. Ik had niet verwacht het nu al zo goed te doen", zegt de renner.

"Al ga ik nu eerst genieten van deze podiumplaats. Voor de rest zullen we wel zien. Op zich heb ik mijn doel al bereikt. De volgende koersen zijn bonus en om van te leren", zegt Van Aert nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties