7e in de Strade Bianche, maar toch was ex-winnaar Zdenek Stybar bijna niet aan de start verschenen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
7e in de Strade Bianche, maar toch was ex-winnaar Zdenek Stybar bijna niet aan de start verschenen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zdenek Stybar was als ex-winnaar één van de favorieten voor winst in de Strade Bianche. Maar de Tsjech legde uiteindelijk beslag op een zevende plek. Al was hij bijna niet aan de start gekomen van de klassieker in Toscane.

"Het was nat en modderig, maar ik heb ervan genoten", vertelde Stybar na afloop bij zijn team. "Ik kwam echter voor meer, maar het was erg zwaar. Toen Bardet en Van Aert aanvielen, zat ik iets te ver. Ik probeerde nog terug te komen, maar het was lastig doordat er weinig samenwerking was."

"Een 7e plek is niet waar ik voor gekomen was"

Daarna toonde de Tsjech van Quick-Step Floors zich nog erg bedrijvig. "Vervolgens probeerde ik enkele malen te versnellen om het gat te dichten, maar op de laatste klim was ik leg. Een 7e plek is niet waar ik voor gekomen was."

Al was Stybar ondanks die 7e plek bijna zelfs niet van start gegaan. "Na maagproblemen na Le Samyn kon ik niet proper trainen en op een bepaald punt dacht ik zelfs om hier niet te starten. Dus uit dit resultaat put ik toch vertrouwen voor mijn komende koersen", besluit Styby
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties