Dominant Quick-Step Floors speelt ploegenspel helemaal uit en viert feest in Dwars door West-Vlaanderen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Dominant Quick-Step Floors speelt ploegenspel helemaal uit en viert feest in Dwars door West-Vlaanderen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Twee op twee voor Quick-Step Floors in de Napoleon Games Cycling Cup. Na de winst van Niki Terpstra in de GP Le Samyn was zijn Franse ploegmaat Rémi Cavagna de beste in Dwars door West Vlaanderen, ook wel de Johan Museeuw Classic.

David Boucher, Alexandar Cataford en Dennis Coenen mochten als vluchters van de dag 8 minuten voor het peloton uitrijden. Maar op 60 kilometer van de streep brak de koers helemaal open. Latere winnaar Rémi Cavagna trok in de aanval en kreeg onder meer zijn ploegmaat Florian Sénéchal en Lotto Soudal-renner Frederik Frison mee. 

Die laatste drie bleven vooruit en al snel groeide de voorsprong naar de minuut. In het peloton werd er nog gekoerst om het trio bij te halen, maar twee Fransmannen en een Belg zouden uitmaken wie de beste was in de Johan Museeuw Classic. 

Drie keer Quick-Step in top vier

Cavagna liet Sénéchal - en nog belangrijker - Frison achter en reed solo naar de zege. Ook Sénéchal liet Frison nog achter en legde zo beslag op de tweede plek. Een en twee voor Quick-Step Floors, in de achtergrond sprintte hun ploegmaat Fabio Jakobsen naar de vierde plek. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties