Jean-Marie Dedecker ventileert zijn frustratie: "Politici misbruiken sport om zelf in de belangstelling te staan"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Jean-Marie Dedecker ventileert zijn frustratie: "Politici misbruiken sport om zelf in de belangstelling te staan"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jean-Marie Dedecker heeft al heel wat watertjes doorzwommen, op sportief én politiek vlak. En de intussen 65-jarige West-Vlaming - die door tegenstanders al eens een brulboei wordt genoemd - heeft nog altijd een duidelijke mening over wat er gebeurt in de (sport)wereld.

In De Zondag geeft de voormalige judocoach nog eens flink van jetje: "Ik heb alles van de Winterspelen gezien. Behalve curling: dat is een sport voor bejaarde schoonmoeders. Maar ik erger me aan die onnozele politici die zich continu moeien. Waarom moest Korea onder één vlag aan het ijshockey deelnemen? Zuid-Koreaanse meisjes die de kwalificatie afdwongen, vlogen eruit."


Wuiven naar het plebs

Dedecker ergert zich aan de politieke recuperatie: "Ik heb de boycot van Moskou 1980 meegemaakt. Ik heb de strijd van de groenen gezien om Peking 2008 te boycotten. Wat verandert dat geroep? Helemaal niks. Politici misbruiken sport om zelf in de belangstelling te staan. Kijk straks naar de voorjaarsklassiekers. Politici die niet weten dat er spaken in wielen zitten, wuiven vanuit de volgwagens naar het plebs."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties