Ook Sven Nys lyrisch: "Geen veelwinnaar, maar wel een fantastische atleet"

Redactie
| 5 reacties
Ook Sven Nys lyrisch: "Geen veelwinnaar, maar wel een fantastische atleet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De manier waarop de Belgen de Strade Bianche kleurden, was op zijn minst impressionant te noemen. Sven Nys had eerder al lof voor Wout Van Aert, maar ook Tiesj Benoot kreeg complimenten.

"Benoot is geen wielrenner die de komende jaren heel veel wedstrijden zal winnen, maar het is een fantastische atleet", vertelt Sven Nys bij Sporza. "Hij heeft die punch niet in huis en moet alleen aankomen. Laat dat nu echt een wedstrijd zijn zoals vandaag, waar het perfect kan. Je zag dat het man tegen man was. Met een aankomst bergop, dat kan hij ook. Het is een heel leuke binnenkomer."

"Hij moet alleen aankomen en dat is in zijn nadeel"



​Is de poort naar meer zeges nu helemaal geopend voor Benoot? "Het zal zeker helpen. Als je een keer gewonnen hebt, zal dat vertrouwen geven", weet Nys. "Ook binnen de ploeg zullen meer renners boven zichzelf uitstijgen om hem te helpen. Maar hij moet alleen aankomen en dat is in zijn nadeel. Hij zal zeker nog wedstrijden en klassiekers winnen, maar dat zal niet wekelijks zijn."

Op de erelijst volgt de Lotto Soudal-renner heel wat grote namen op. "De Strade Bianche is een naam in de wielerwereld. Als je die wedstrijd op je naam kunt schrijven, versla je een compleet peloton: er zijn klimmers en klassieke types, alle grote kleppers bij elkaar. Die heeft hij vandaag een neus gezet", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties