Wout Van Aert over ambitie op de weg: "Dit is een luxe-probleem. En dat is altijd makkelijker om op te lossen"

Redactie
| 23 reacties
Wout Van Aert over ambitie op de weg: "Dit is een luxe-probleem. En dat is altijd makkelijker om op te lossen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert verraste in de Strade Bianche. Na attractief te koersen legde de wereldkampioen in het veld beslag op een derde plek. Weg of cross in de toekomst? Van Aert liet er zich zelf over uit.

Fabian Cancellara en Johan Museeuw drongen na zijn derde plek aan om voltijds naar de weg te gaan. "Dit is nog iets anders dan veldrijden. Hier is meer respect en uitstraling", aldus Van Aert na zijn topprestatie in Het Nieuwsblad. "Maar ik wil na mijn derde plaats hier niet te hoog van de toren blazen en te grote ambities op de weg hebben. Eerst presteren. Ik spreek liever met de pedalen. Vandaag is dat mooi gelukt."

Smaakt naar meer

Wat Van Aert de komende jaren gaat doen, weet hij zelf nog niet. "Het is aan mij om te zien hoe ik de toekomst wil aanpakken. Natuurlijk smaakt dit naar meer. Dat is heel logisch. Het zou raar zijn als ik nu zou zeggen 'Ik wil terug crossen'. Maar het is ook een heel specifieke wedstrijd natuurlijk."

Toch zal Van Aert eens goed moet nadenken wat hij zelf wil. "Ik denk al veel na, hoor", lachte hij. "Maar ja, dit is een luxe-probleem. Ach er zijn veel ergere dingen. Als je nergens kan volgen, is het veel moeilijker om een beslissing te nemen. Een luxe-probleem is altijd makkelijker op te lossen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties