"Tiesj zit nog niet aan zijn limiet"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
"Tiesj zit nog niet aan zijn limiet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tiesj Benoot voerde een heroïsch nummer op in de Strade Bianche. De 23-jarige renner van Lotto-Soudal kwam solo aan op het mooie plein in Siena.

Volgens Frederik Broché, die hem jarenlang begeleidde op weg naar de top, heeft Benoot zijn limiet nog niet bereikt. "Omdat hij nog heel jong is. En omdat we die langetermijnvisie altijd aangehouden hebben. Het leuke aan Tiesj is dat zijn leven uit meer bestaat dan koersen. Op die manier vermijd je mentale overbelasting", aldus Broché in Het Laatste Nieuws.

Een grote ronde? Hij meet 1m90, dat valt nog te bezien

-Frederik Broché

"Er zit nog rek op. Vooral aan zijn tijdritcapaciteiten en zijn explosiviteit moet hij nog werken. Al valt dat laatste best mee. Een rassprinter zal hij nooit worden, maar in een sprint bergop met een gedecimeerde groep kan hij beter uit de voeten dan iedereen denkt. Maar het kan nog beter."

Volgens hem kan hij ook in kleine rittenkoersen scoren. "Meer zelfs, ik ben overtuigd dat hij ook daarin capaciteiten heeft. Zeker in de Ardennen en de kortere rittenkoersen. Hij heeft er het profiel voor. Wat een eindklassement in een grote ronde betreft, maak ik enig voorbehoud. Tiesj meet 1m90, wat automatisch betekent dat hij ook iets meer gewicht meezeult. Dat valt dus nog te bezien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties