Wiggins weerlegt: "Ik ben in mijn carrière nooit over de schreef gegaan"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 25 reacties
Wiggins weerlegt: "Ik ben in mijn carrière nooit over de schreef gegaan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na de affaire met Froome, die nog steeds aan de gang is, dook ook de naam van Bradley Wiggins opnieuw op in een beschuldiging van dopinggebruik.

Wiggins werd in 2011, 2012 en 2013 behandeld met de krachtige corticosteroïde Triamcinolon. Dat product staat op de verboden lijst, maar Sky vroeg en kreeg een Toestemming voor Therapeutische Noodzaak (TTN). Volgens Sky werd de medicatie gebruikt om Wiggins te behandelen voor een astma-aandoening en voor allerlei allergieën in 2011, 2012 en 2013.

Daar wou de parlementaire onderzoekscommissie niet van weten, zij maakt brandhout van dat verhaal, maar Wiggins zegt nooit te hebben valsgespeeld.

Nooit over die ethische lijn

"Ik heb op geen enkel moment in mijn carrière een ethische lijn overschreden", aldus Wiggins bij BBC. "Dit is schadelijk, iemand probeert mijn reputatie te besmeuren met deze heksenjacht. Naar de reden heb ik het raden."

"Ik gebruikte Triamcinolon uit medische noodzaak. Ik heb al sinds 2003 astma en kreeg van specialisten de toestemming om het medicijn te gebruiken. Wat ik deed, was dus volledig volgens de regels. Het was ook niet prestatiebevorderend. Ik had echt ademhalingsproblemen en kreeg astma-aanvallen en wilde simpelweg op hetzelfde niveau als mijn rivalen de strijd kunnen aanvatten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties