? Geduld wordt beloond! Marcel Kittel pakt in Tirreno eindelijk zijn allereerste (sprint)zege van het seizoen

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1 reacties
? Geduld wordt beloond! Marcel Kittel pakt in Tirreno eindelijk zijn allereerste (sprint)zege van het seizoen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De kop is er eindelijk af voor Marcel Kittel. De 29-jarige Duitse sprintbom van Katusha knalde in de eerste rit in lijn van de Tirreno-Adriatico naar de verlossende bloemen. Wereldkampioen Peter Sagan legde in Follonica beslag op plek twee, Giacomo Nizzolo is derde.

Voor Kittel is het nog maar zijn eerste overwinning van het seizoen en eentje die bijzonder veel deugd zal doen. In Dubai en Abu Dhabi bleef de teller van de blonde krachtpatser namelijk verrassend op 0 staan. Dan komen er uiteraard (lastige) vragen. Maar zie in de Italiaanse zon lukt het wel voor Kittel. Met dank ook aan de geweldige lead-out van Russische ploeg. Maatwerk, chapeau. 



De Nieuw-Zeelander Patrick Bevin mag zich de nieuwe leider noemen. De hardrijder van BMC finishte knap als vijfde en neemt de mooie blauwe leiderstrui over van zijn ploegmakker en thuisrijder Damiano Caruso. Zo blijft de koppositie dus binnen de rangen van het team van onze landgenoot Greg Van Avermaet. Nog opvallend vandaag: Fernando Gaviria van Quick-Step werd bolde pas als zevende over de meet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties