Bizar: een van dé sprinters in vorm straks niet in Milaan-Sanremo en daar heeft zijn ploeg goeie reden voor

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 3 reacties
Bizar: een van dé sprinters in vorm straks niet in Milaan-Sanremo en daar heeft zijn ploeg goeie reden voor
Foto: © photonews

Dylan Groenewegen is formidabel uit de startblokken geschoten, maar de (top)sprinter van LottoNL-Jumbo is er straks vreemd genoeg niet bij in Milaan-Sanremo. Tiens, is dat nu niet dé sprintersklassieker bij uitstek? Zijn ploeg wil voorzichtig omspringen met de Nederlandse snelheidsduivel.

"De finale van Milaan-Sanremo, met de Cipressa en de Poggio, is gewoon nog te zwaar voor Dylan. Wij hebben afgesproken dat dat iets voor later is", oppert zijn coach Merijn Zeeman in HLN

Steven de Jongh, ploegleider bij Trek-Segafredo, en destijds zelf een rappe Nederlander snapt de beslissing aangaande zijn landgenoot wel: "Het is een eerlijke keuze. Dylan heeft een mooie stap vooruit gezet, maar ik denk dat Milaan-Sanremo effectief nog te zwaar is."

Het zou voor onnodige druk zorgen: "Als je hem selecteert, moet je ook een ploeg rond hem bouwen, maar dat zorgt ervoor dat de tactische mogelijkheden beperkt zijn. Stel je voor dat hij niet over de Poggio geraakt, wat dan? Een sprinter meenemen, is alleen zinvol als hij ook effectief zijn sprint kan uitspelen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties