Greg Van Avermaet komt zelf ook met verklaring voor flauwe prestatie in Strade Bianche: "Ik denk dat het daaraan lag"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Greg Van Avermaet komt zelf ook met verklaring voor flauwe prestatie in Strade Bianche: "Ik denk dat het daaraan lag"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Neen, Greg Van Avermaet zijn seizoensstart is voorlopig geen eclatant succes. Maar zorgen hoeft de wielerburger zich nu ook niet te maken want gisteren was de 32-jarige topper van BMC wél op de afspraak in de ploegentijdrit van de Tirreno. Het komt dus allemaal dik in orde voor de klassiekers.

In Valencia en Oman - waar hij een rit won - zag het er goed uit voor 'GVA', maar in de Omloop, Kuurne en de Strade Bianche speelde hij geen rol van betekenis. Zelfs de vrienden van Greg waren toch wat bezorgd, maar dat is dus nergens voor nodig: "Er is geen reden tot paniek. Iedereen heeft al eens een mindere wedstrijd. Dat overkomt mij niet vaak, maar als ik zo'n resultaat als in de Strade in goed weer laten optekenen dan had ik mij wel oprecht zorgen gemaakt", klinkt het in HLN.


Op de rollen
 

"Het is niet zo evident om altijd te presteren. De voorbije dagen was het wat minder, dat zijn dingen die gebeuren. Ik ben ervan overtuigd dat ik in goeie conditie verkeer. In de week voor de Strade Bianche heb ik door de koude weersomstandigheden binnen veel op de rollen gereden, iets wat ik eigenlijk nooit doe. Ik denk dat het daaraan lag. In de Strade had ik door het weer een slechte dag, mijn lichaam reageerde gewoon niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties