Lepe Fransman die zegeviert in Parijs-Nice goudeerlijk: "Ik heb met de kl*ten gerammeld van mijn medevluchter"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 25 reacties
Lepe Fransman die zegeviert in Parijs-Nice goudeerlijk: "Ik heb met de kl*ten gerammeld van mijn medevluchter"
Foto: © photonews

Wie niet sterk is, moet slim zijn. Jérôme Cousin moet je de sluwe trucjes niet meer leren, de ervaren Fransman van Direct Energie legde vandaag in Parijs-Nice zijn medevluchter Nils Politt in de luren en pakte na afloop uit met een sappige quote.

Een beetje slepen en doen alsof je steendood zit en vervolgens uitpakken met een ultieme (sprint)cartouche, zo won de 28-jarige Cousin vandaag een etappe in Parijs-Nice. Niet fraai, wel doeltreffend de manier waarop hij zijn vijf jaar jongere vluchtgezel uit Duitsland een pad in de korf zette. Dat besefte de bebaarde Fransman van Direct Energie zelf ook maar al te goed. Mooie dubbelslag
 

"Ik had last van krampen en toen ik merkte dat we voor de ritzege konden gaan, heb ik toch een beetje met de kl*ten van Politt gerammeld. Toegegeven: op deze manier winnen doe ik niet graag. Normaal gezien kijk ik niet op een inspanning meer of minder. Maar goed, ik heb ook de hele dag hard gekoerst om te kunnen winnen."

En de bergtrui is een mooi extraatje: "Dat was eigenlijk mijn doel vandaag. Ik wilde meegaan in een ontsnapping en de bollen veroveren", aldus dagwinnaar Cousin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties