Moet Quick-Step zich zorgen maken over Gilbert? "Met wat truken van de foor proberen we hem gezond te houden"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 10 reacties
Moet Quick-Step zich zorgen maken over Gilbert? "Met wat truken van de foor proberen we hem gezond te houden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Milaan-Sanremo nadert met rasse schreden en dat wordt meteen ook de eerste serieuze afspraak voor Philippe Gilbert. De Waalse topper van Quick-Step Floors wil de Italiaanse klassieker maar wat graag op zijn palmares zetten, maar geraakt hij wel op tijd in topvorm?

De 35-jarige 'Phil' werd op Waalse bodem nog tweede in Le Samyn en dat in apocalyptische omstandigheden, in de Strade Bianche speelde hij in de finale geen rol van betekenis. Al was daar een reden voor: "Hij zei dat de benen niet mee wilden", laat ploegleider Rik van Slycke optekenen in HLN. "Achteraf is gebleken dat er een paar haperingen waren aan zijn fiets. Ik zeg niet dat Gilbert met een goeie fiets voor het podium had gestreden, maar normaal gezien had hij toch in de groep van Sagan en Stybar moeten eindigen."

Maar er is nog iets dat de winnaar van de Ronde van Vlaanderen 2017 parten speelt: een vervelende verkoudheid. "Je kan niet zeggen dat hij 100% in orde is. Hij heeft last van zijn neus en sinussen. Als hij in zijn bed ligt, is zijn neus verstopt. Op de fiets heeft hij dan weer een loopneus. We moeten afwachten hoe het evolueert. Met wat truken van de foor proberen we hem gezond te houden." Droog weer zou alvast helpen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties