Wielertopman spaart Team Sky absoluut niet: "Middelen gebruiken om prestaties te verbeteren = valsspelen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 20 reacties
Wielertopman spaart Team Sky absoluut niet: "Middelen gebruiken om prestaties te verbeteren = valsspelen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dat Team Sky nog maar eens in het oog van de storm staat, is nog zacht uitgedrukt. En dat allemaal door een ophefmakend rapport dat stelt dat Bradley Wiggins in 2012 corticosteroïden gebruikte om de Ronde van Frankrijk te winnen. De UCI kan er alvast niet mee lachen en reageert bijzonder fors.

David Lappartient reageerde bij de Britse omroep BBC als volgt: "Middelen gebruiken om jouw prestaties te verbeteren, dat is volgens mij valsspelen. Bij de oprichting van Sky werd nochtans duidelijk aangegeven dat de ploeg clean wil koersen én winnen, cleaner dan clean klonk het zelfs." 


Prestaties bevorderen

De UCI is alvast niet van plan om de boel op z'n beloop te laten: "Ik wil onderzoeken of Sky de antidopingregels met de voeten heeft getreden. Ze hebben toegegeven dat ze vergissingen hebben begaan, maar een vergissing is iets onbewust. Het rapport doet toch iets anders uitschijnen. De ploeg gebruikte de middelen niet om gezondheidsproblemen op te lossen, maar wél om prestaties te bevorderen."

De Franse topman van de Internationale Wielerunie kan er niet mee lachen: "Dat is voor mij totaal onaanvaardbaar, het druist in tegen de filosofie van de UCI. Zelfs als blijkt dat er geen regels zijn overtreden. Waar ik vooral bezorgd om ben is dat het georganiseerde TUE-gebruik, dat misschien geen vergissing is, maar een fout, de geloofwaardigheid van onze sport kan bezoedelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties