Wist u dat eigenlijk? Marcel Kittel pakt na eerste triomf van het seizoen uit met markant weetje

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1 reacties
Wist u dat eigenlijk? Marcel Kittel pakt na eerste triomf van het seizoen uit met markant weetje
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is dan toch eindelijk gelukt voor Marcel Kittel, die in de Tirreno zijn allereerste overwinning van het seizoen gepakt heeft. Een mens zou voor minder een gat in de lucht springen. Het was dan ook een dolgelukkige Duitser in het traditionele flashinterview.

"Oh ik heb zó lang moeten wachten op deze zege. Eerst en vooral omdat in het begin van het seizoen niet alles perfect liep. We probeerden met de ploeg heel hard om de ban te breken en eindelijk hebben we deze zege beet als beloning voor al onze inspanningen. Ik ben heel blij want het team heeft fantastisch werk geleverd vandaag. Ik wil dan ook iedereen bedanken die mij aan deze zege geholpen heeft. Dit is een serieuze boost voor de hele groep." 


Frappante primeur

Opvallend is de statistiek waarmee Kittel nog uitpakte na de finish: "Ik denk dat dit nog maar mijn eerste profzege ooit is in Italië, dat maakt mij ook heel trots en superblij. Het is altijd een mentale uitdaging om om te gaan met die nederlagen. Al moet ik zeggen dat ik wel profiteer van al die jaren als prof en alle ervaring die ik heb intussen opgebouwd. Dat hielp wel om deze situatie te kunnen relativeren." 

De sprintkoning van Katusha liet het hoofd nooit hangen: "In elke race die ik al betwist heb, was ik enorm gemotiveerd, maar het liep gewoon niet zo vlot als gehoopt. Dat had ik ergens ook wel verwacht en is gewoon normaal. Dit is in ieder geval een enorme opluchting, ik ben heel blij dat ik een rit kan winnen in de Tirreno want dit is een grote race. Het is meteen ook de eerste grote zege van het seizoen voor mij en het team. We zijn allemaal in de wolken!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties