Man in vorm Tiesj Benoot klimt sneller dan Thomas, Uran en Landa: "Mezelf verbaasd"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 13 reacties
Man in vorm Tiesj Benoot klimt sneller dan Thomas, Uran en Landa: "Mezelf verbaasd"
Foto: © photonews

Tiesj Benoot beleeft momenteel hoogdagen op de fiets. Zes dagen na zijn winst in de Strade Bianche werd hij derde in de derde rit met een venijnige aankomst in de Tirreno-Adriatico. "Ik heb mezelf verbaasd", klinkt het.

Benoot kwam te kort om Yates en winnaar Roglic terug te halen. "Ik werd opgehouden op 500 meter van de finish en ik kon pas voluit gaan op 300 meter van de meet", vertelde Benoot na afloop bij zijn team. "Anders had ik Yates kunnen volgen. Ik heb mezelf verbaasd met deze derde plaats. Dit had ik helemaal niet verwacht met heel wat lichtgewichten als tegenstanders."

"Ik kon het tempo van Sky goed volgen"

"Het was al vroeg duidelijk dat het peloton de vlucht onder controle had en dat de winnaar zeker niet vooraan zat. De ploegmaats hebben me afgezet aan de voet van slothelling toen we er de eerste keer opreden op minder dan vijftien kilometer van het einde. Nadien zat ik alleen, maar daar heb ik geen enkele hinder van ondervonden, ik kon het tempo van Sky goed volgen."

Ook de komende ritten van zaterdag en zondag zijn best iets voor de jonge Lotto Soudal-renner. "Morgen zal ik me niet inhouden als ik me goed voel, maar ik zal me niet forceren als ik een mindere dag heb. De etappe zondag spreekt me ook aan, maar ik bekijk het dag per dag", klinkt het. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties