Net geen Belgische ritzege in Parijs-Nice! Tim Wellens moet alleen (en opnieuw) een Fransman voor zich dulden

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Net geen Belgische ritzege in Parijs-Nice! Tim Wellens moet alleen (en opnieuw) een Fransman voor zich dulden
Foto: © photonews

De zesde etappe in Parijs-Nice is gewonnen door de Fransman Rudy Molard. De renner van Groupama-FDJ ontsnapte in de laatste twee kilometer en hield zijn inspanning vol. Tim Wellens sprintte naar de tweede plek.

Een groep van 13 vluchters ging er vandoor in deze zesde rit van Parijs-Nice. Daarbij drie landgenoten: Thomas De Gendt, Dylan Teuns en Bert Van Lerberghe, die duidelijk goed hersteld was van zijn stevige valpartij van donderdag. Door de aanwezigheid van Teuns, 14e in de strijd om de gele trui, werd de voorsprong nooit meer dan 3 minuten. 

Onderweg sprokkelde De Gendt heel wat punten voor het bergklassement. Hij bleef voor de finale nog over met Moinard, Scully en Grellier. Maar op minder dan 30 kilometer van de streep was het liedje van de vluchters uit en volgde er een hergroepering. Wout Poels, één van de favorieten voor eindwinst, smakte in volle finale tegen het asfalt.

Sterke Wellens

Adam Yates zag zijn kans schoon en versnelde in de slotkilometers. Een aandachtige Tim Wellens liet zich niet verrassen en maakte de oversteek. Maar op 3 kilometer van de streep was ook hun liedje uit en er bleef een groep van om en bij de 10 renners over.

Toen Molard versnelde, keek iedereen naar elkaar. De Fransman keek niet om en hield zijn inspanning knap vol. Voor de Fransen is het hun 4e ritzege in deze Parijs-Nice. Wellens sprintte luttele seconden later naar de tweede plek, voor Alaphilippe. Dankzij de bonificaties is Wellens de nieuwe nummer 5 in het algemene klassement. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties