Van Aert, Benoot, Van Avermaet en hele resem mooie namen tekenen present in Dwars door Vlaanderen, één grote naam twijfelt nog

Redactie
| 1 reacties
Van Aert, Benoot, Van Avermaet en hele resem mooie namen tekenen present in Dwars door Vlaanderen, één grote naam twijfelt nog
Foto: © photonews

Dwars door Vlaanderen heeft ondertussen een heel knap deelnemersveld gekregen. Onder meer Greg Van Avermaet, Wout Van Aert en Strade Bianche-winnaar Tiesj Benoot rijden de semi-klassieker. Alleen achter de naam van de wereldkampioen staat nog een vraagteken.

Alle Belgen die willen uitblinken in het voorjaar zijn aanwezig in Dwars door Vlaanderen, die vier dagen voor de Ronde van Vlaanderen (1 april) wordt gereden. Dat betekent dat ook Oliver Naesen, Sep Vanmarcke en Philippe Gilbert en uittredend winnaar Yves Lampaert erbij zijn. 

Bij de buitenlanders is het vooral uitkijken naar Gaviria, Kristoff, Degenkolb en Groenewegen. Cavendish is door zijn ribbreuk onzeker. "Dit is veruit één van onze sterkste deelnemersvelden ooit", aldus koersdirecteur Guy Delesie in Het Nieuwsblad. "Dat komt doordat we nu na Gent-Wevelgem vallen. Vroeger zaten we een dag te vroeg. Omdat veel renners na Milaan-Sanremo een rustperiode inlassen, kwamen ze niet naar Waregem. Nu is dat anders."

Sagan? 

Sagan is er voorlopig niet bij, al kan daar nog verandering in komen. "Er is een kleine kans dat Sagan alsnog Dwars door Vlaanderen rijdt", zegt Delesie. "BORA-hansgrohe liet ons weten dat hij twijfelt. Ze zullen na de Tirreno-Adriatico beslissen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties