Belgische kampioen altijd relax: "Koersen in het buitenland, dat is op kamp vertrekken met de vriendjes"

Redactie
| 5 reacties
Belgische kampioen altijd relax: "Koersen in het buitenland, dat is op kamp vertrekken met de vriendjes"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De carrière van Oliver Naesen gaat in stijgende lijn, met als kers op de taart de Belgische titel op het BK in Antwerpen vorig jaar. Naesen is altijd relax en niet uit zijn lood te slaan.

Naesen vergeleek koersen al eens met 'buiten gaan spelen met de vriendjes'. "Dat gevoel heb ik nog altijd. Koersen in het buitenland, dat is op kamp vertrekken met de vriendjes", bekent Naesen in HNB. "Het enige waarbij er misschien wat gewenning of sleur is, dat zijn luchthavens. Vroeger had dat ook nog iets, ondertussen voelt dat aan als een place of work. Voor de rest is het altijd plezant."

Als profrenner ben je veel van huis weg en moet je veel opofferen. Niet volgens Naesen. "Maar neen, gij. Dat is niet eens een job, dat is aan sport doen. Opstaan en moeten gaan trainen is dat lastig? Neen, toch? Je mag als coureur wat minder eten, maar daar zijn ook oplossingen voor. Jij zegt: 'Vanavond ga ik eens frieten eten'. Ik zeg: 'Vanavond ga ik eens een extra groot slaatje pakken'. Het is ook iets, toch?"

"Die gasten die elke avond met honger gaan slapen, die doen toch iets anders dan ik"

"En ­bovendien: die gasten die elke avond met honger gaan slapen, die doen toch iets anders dan ik. Ik let op mijn eten, tel calorieën, alles wat je wil. Maar af en toe heb ik een cheat day. Die schaal met (chocolade-)eitjes die daar staat, als ik er nog een half uur naar moet kijken, dan fret ik ze ­allemaal op", lacht Naesen.

"En dan train ik nadien gewoon wat meer. Mijn trainer belt soms: Euh, Oli je hebt vandaag drie keer meer getraind dan voorzien. Dan geef ik toe: Ja coach, maar ik heb ook drie keer zoveel gegeten", besluit de Belgische kampioen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties