Ex-wereldkampioen veldrijden onder de indruk van Wout Van Aert: "Er wacht Wout een hele grote carrière op de weg"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Ex-wereldkampioen veldrijden onder de indruk van Wout Van Aert: "Er wacht Wout een hele grote carrière op de weg"
Foto: © photonews

Wereldkampioen veldrijden Wout Van Aert heeft iedereen verrast met zijn prestaties in de Omloop Het Nieuwsblad en de Strade Bianche. Dit smaakt alvast naar meer, dat vindt ook Erwin Vervecken.

"Of hij mij verrast heeft? Ja en nee", opent Vervecken bij Wielerkrant.be. "De Omloop is een koers van 200 kilometer en Wout kwam met een goede conditie uit de winter. Ik zag hem dus wel de finale rijden. Op de Muur van Geraardsbergen kon hij mee, want frisheid, techniek en positionering zijn heel belangrijk op de Muur. We wisten al dat Wout een erg sterke wegrenner was, dus ik was zeker niet 100% verrast."

'In Strade Bianche pas echt verrast'

In de Strade Bianche ging Van Aert door op zijn elan en werd hij knap derde. "De Strade Bianche is toch wel van een heel ander kaliber", aldus Vervecken. "Daar reed hij 60 kilometer aan de leiding in een indrukwekkend deelnemersveld, met onder meer Sagan, Kwiatkowski en Valverde. Daar heeft hij me pas echt verrast."

"Ik blijf erbij dat Wout meer het postuur van een wegrenner heeft dan dat van een crosser"

"We hebben het laatste van Van Aert zeker nog niet gezien, maar ik ben enigszins verrast het zo snel komt. In de toekomst wacht hem een heel grote carrière op de weg. Ik blijf erbij dat Wout meer het postuur van een wegrenner heeft dan dat van een crosser. Hij is explosief en heeft een grote motor. En bovendien is hij een slimme coureur. Ik verwacht dus ook op de weg grootse dingen."

In de Strade nam Van Aert Bardet mee op sleeptouw en reed hij heel wat kilometers op kop. Te gretig? "Hij zal zich op dat moment goed gevoeld hebben", vervolgt Vervecken. "De koers wordt op dat moment zelf gemaakt. De vluchters zijn daar vaak aan de winnende hand. Hij heeft vol doorgereden en is op het einde nog even de man met de hamer tegengekomen. Maar hij eindigde toch mooi op het podium."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties