Greg Van Avermaet over zijn toekomst: "Geld zal niet de ultieme doorslag geven"

Redactie
| 5 reacties
Greg Van Avermaet over zijn toekomst: "Geld zal niet de ultieme doorslag geven"
Foto: © photonews

Greg Van Avermaet is na dit seizoen einde contract bij BMC. Maar nog veel belangrijker: de toekomst van zijn team is onzeker. Het liefst van al zou Van Avermaet blijven waar hij is.

Van Avermaet is een loyale renner en wil graag blijven. "Ik heb nu toch het belangrijkste deel van mijn carrière uitgebouwd bij BMC", vertelt hij in HLN. "Ik ben ook op een andere manier verbonden met het merk. Er is de winkel in Eke. Ik zit acht jaar op die BMC-fiets. Als je dan op een Merida, een Pinarello of een Specialized zou gaan rijden, zou dat toch raar zijn. Ik sta open voor alles, maar het liefst blijf ik."

Lotto-Soudal toonde al interesse. Of wat als er een bod uit het Midden-Oosten komt? "Alle opties zijn open. Als er een bod komt uit het Midden-Oosten dat ik niet kan weigeren, zal ik daarover nadenken. Ik ben 32 jaar", vervolgt de BMC-rennner.

"Een ploeg uit eigen land? Waarom niet?"

"Het is niet dat ik in het begin van mijn carrière sta. Ik moet naar iedereen luisteren die geïnteresseerd is. Bahrein en de Emiraten zijn goede en goed gestructureerde ploegen; ze hebben hun basis in Europa. Er zit natuurlijk veel geld daar. En een ploeg uit eigen land? Waarom niet?"

"Geld zal niet de ultieme doorslag geven. Mocht dat zo zijn, dan was ik niet bij BMC gebleven. Ik heb al betere voorstellen gekregen dan wat ik nu bij BMC verdien. Van wie? Dat ga ik niet zeggen. Ik heb beslist om te blijven. Als ik ergens aan begin, wil ik mijn werk ook afmaken. Ik ben bij BMC gebleven omdat ik de eerste grote klassieker wilde winnen voor BMC. Dat is gelukt. Dat heeft mij heel veel voldoening gegeven", besluit Van Avermaet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties