Mathieu van der Poel toont zich meteen in Wereldbeker: "Dat is misschien wel mijn enige teleurstelling vandaag"
Redactie
| 20 reacties
Mathieu van der Poel toont zich meteen in Wereldbeker: "Dat is misschien wel mijn enige teleurstelling vandaag"
Foto: © SC

Wat een start van het mountainbikeseizoen voor Mathieu van der Poel. De Nederlander van Corendon-Circus had geen al te beste startpositie, maar eindigde wel mooi vierde na een knappe inhaalrace.

En daar was van der Poel zelf heel tevreden mee. "Mijn doel is bereikt", aldus van der Poel bij zijn team. "Voor de startpositie in de volgende Wereldbekers is deze vierde plaats een opsteker. Daarom kwam ik naar hier en ik ben blij dat het gelukt is."

Na amper één ronde reed de Nederlander al in 8e positie. "Het was de bedoeling om zo snel mogelijk helemaal vooraan te geraken. Anders kom je vast te zitten achter renners op de single track-stroken en dan ben je gezien. Maar van die snelle opmars moest ik wel bekomen."

Gefocust op vierde plek

Van der Poel moest ook de Fransman Marotte laten rijden. "Dat is misschien wel mijn enige teleurstelling vandaag. De Fransman zat al even in mijn wiel en leek niet meteen veel beter, maar toen hij versnelde moest ik wel even passen. Ik heb me dan vrij snel gefocust op de vierde plaats. Uit de Wereldbekers vorig jaar heb ik geleerd dat het belangrijk is om een constant tempo te blijven rijden. Dat heb ik dan ook gedaan

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties