Onderlinge respect tussen van der Poel en Van Aert groot: "Vond het ook knap dat hij zei dat ook ik dit zou kunnen"

Redactie
| 22 reacties
Onderlinge respect tussen van der Poel en Van Aert groot: "Vond het ook knap dat hij zei dat ook ik dit zou kunnen"
Foto: © photonews

De prestatie van Wout Van Aert in de Strade Bianche is de wereld rondgegaan. Ook grote concurrent in het veld Mathieu van der Poel stond ervan te kijken.

"Ja, natuurlijk was ik er graag bij geweest, zoals elke crosser", vertelt van der Poel in Het Nieuwsblad. "Zeker in zo'n helse weersomstandigheden. Alhoewel, ik zit toch liever hier in het zonnetje, bij dertig graden", lacht hij. "Maar knap wat Wout deed. Ik wist dat hij meekon met de besten, maar derde worden had ik nog niet verwacht."

"Ik heb hem een ­bericht gestuurd om hem te ­feliciteren. Het wederzijds ­respect is groot. Ik vond het ook knap dat hij zei dat ook ik dit zou kunnen. Logisch, want we hebben al samen op de weg gereden en dan waren we ook aan mekaar gewaagd. Wij waren het zelfs vaak die met zijn twee de koers in handen namen."

"Ooit rij ik er wel, maar ik heb nu eenmaal de keuze gemaakt om tot 2020 het veldrijden te combineren met het mountainbiken"

In de toekomst zal de Nederlander ongetwijfeld de Strade Bianche rijden. "Ooit rij ik er wel, maar ik heb nu eenmaal de keuze gemaakt om tot 2020 het veldrijden te combineren met het mountainbiken. Daarna zien wel."

Zaterdag rijdt van der Poel in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch de eerste Werelbeker mountainbike van het seizoen. Daarna is het tijd voor een pauze. "Ik ga drie weken rusten. Ik weet nog niet waar ik op ­vakantie ga, eerst wat bekomen", aldus de Europese kampioen in het veld. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties