Ontgoochelde Tim Wellens opnieuw op een zucht van zege: "Spijtig dat hij niet vol doorreed"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Ontgoochelde Tim Wellens opnieuw op een zucht van zege: "Spijtig dat hij niet vol doorreed"
Foto: © photonews

Tim Wellens is in goede doen. Dat bewees de renner van Lotto-Soudal vrijdag opnieuw met een tweede plek in Parijs-Nice. Rudy Molard pakte de zege, Wellens sprintte in een elitegroep naar de tweede plek.

"Ik had heel goede benen", zei Wellens na zijn knappe tweede plek. "De ploegmaats hebben me in perfecte positie naar de voet van de laatste klim geloodst. Ik kon vrij vlot reageren op de verschillende aanvallen. Toen Yates was weggesprongen, dichtte ik de kloof met Henao in mijn wiel, maar hij moest naderhand afhaken."

Wellens kwam in een kansrijke positie met Yates, maar het duo werd toch nog ingelopen. "Jammer dat Yates niet vol doorreed, want we hadden met ons twee naar de meet kunnen rijden. Ondanks de zware inspanningen werd ik tweede in de sprint, dus de zege had erin gezeten. Daarom ben ik wel een beetje ontgoocheld met de afloop", bekent de Limburger.

Ook in het klassement deed Wellens een goede zaak. "Ik raap vandaag zeven boniseconden op, maar morgen zal er met grotere tijdsverschillen gegoocheld worden", weet hij. "Morgen wordt de belangrijkste dag voor het klassement en voor mij is het een test om te zien hoe ik presteer op dat type aankomsten."

'Sterker geworden'

"Dat ik in etappes en finales zoals vandaag sterker ben geworden wist ik, maar morgen is nog een andere zaak. Met mijn huidige vorm kijk ik er wel naar uit", besluit Wellens. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties