Sterke Mathieu van der Poel eindigt net naast het podium in eerste Wereldbeker mountainbike in Stellenbosch
Redactie
| 24 reacties

Samuel Gaze wint Wereldbeker in Stellenbosch, Mathieu van der Poel knap vierde

Sterke Mathieu van der Poel eindigt net naast het podium in eerste Wereldbeker mountainbike in Stellenbosch
Foto: © photonews

De Wereldbeker mountainbike in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch is gewonnen door de Nieuw-Zeelander Sam Gaze. Hij klopte wereldkampioen Nino Schurter in een sprint. Mathieu van der Poel eindigde op ruim een minuut als vierde.

Na een lang en succesvol veldritseizoen met 32 overwinningen stond zaterdag in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch de eerste grote opdracht in het mountainbiken op het programma voor Mathieu van der Poel. De Nederlander kende een prima start en reed na twee ronden rond als 6e.

Ondertussen waren wereldkampioen Nino Schurter en de amper 22-jarige Sam Gaze met hun twee op pad gegaan. Nog twee ronden later kwam de Fransman Maxime Marotte bij het leidersduo. Van der Poel was intussen opgeschoven naar een knappe vierde plek, op een halve minuut van Gaze en de Zwitserse wereldkampioen.

Van der Poel 4e

Vooraan zou een sprint beslissen om de zege. De Nieuw-Zeelander Gaze hield Schurter knap af - die van woede op zijn stuur klopte - en pakte de zege in Zuid-Afrika. Van der Poel kwam ruim een minuut na winnaar Gaze knap als vierde over de streep. Over een geslaagd begin van het mountainbikeseizoen gesproken voor de Nederlander. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties