29-jarige Belgische BMC-ploegleider: "Patrick Lefevere is mijn grote voorbeeld"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
29-jarige Belgische BMC-ploegleider: "Patrick Lefevere is mijn grote voorbeeld"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nog niet zo lang geleden moest hij door hartproblemen vroegtijdig een punt zetten achter zijn wegcarrière, maar tegenwoordig maakt Klaas Lodewyck bij BMC furore als ploegleider. Zijn grote voorbeeld? Patrick Lefevere.

Na zijn afscheid als profrenner werd Lodewyck jeugdploegleider bij BMC, daarna zette hij een stap hogerop waardoor hij nu renners als Greg Van Avermaet en Richie Porte begeleidt. "Daar schrok ik zelf van", vertelt hij in HLN. "Ik begon het jaar met de Australische kampioenschappen met onder meer Richie Porte en Rohan Dennis."

"Daarna mocht ik de Omloop en Kuurne doen, samen met Valerio Piva. Ondertussen ben ik terug van Parijs-Nice, nu begin ik aan het complete Vlaamse voorjaar, inclusief Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix", klinkt het. 

Net als Lefevere

Lodewyck mikt ook hoog in de toekomst. "Het is nog niet voor morgen, maar mijn ultieme droom is ooit een eigen ploeg te runnen. Patrick Lefevere is mijn grote voorbeeld. Hoe ver heeft die het niet geschopt? Hoe hij zijn ploeg leidt, altijd weer de juiste renners aantrekt om over een uitgebalanceerde en succesrijke kern te beschikken, dat vind ik geweldig. Waarom zou ik die ambitie niet mogen koesteren?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties