Dit zijn onze sterren voor het eerste monument van het seizoen!
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 8 reacties
Dit zijn onze sterren voor het eerste monument van het seizoen!
Foto: © photonews

Met Milaan-San Remo staat zaterdag het eerste echte monument op de kalender. Philippe Gilbert is erop gebrand om de koers te winnen, maar wie zijn de andere favorieten? We zetten ze op een rijtje.

Het parcours kent u, 291 kilometer in het mooie Italiaanse landschap, met aan het einde nog de Cipressa en de Poggio als scherprechters. Het is het eeuwige gevecht tussen de sprinters en de aanvallers.

Het drietal dat vorig jaar het hazenpad koos, Kwiatkowski, Sagan en Alaphilippe horen daar uiteraard bij. Peter Sagan toonde in de Tirreno al met zijn miraculeuze terugkeer dat hij in uitstekende vorm verkeerd.

Verder heb je uiteraard de echte punchers zoals Greg Van Avermaet, Michael Matthews en Alexander Kristoff, al heeft die laatste geen vlekkeloze voorbereiding achter de rug.

Daarna komen ook nog de sprinters die een kort bergje over geraken. Greipel, Viviani en Démare zijn daar de exponenten. Al zijn we benieuwd hoever Kittel in zijn bloedvorm kan geraken. Philippe Gilbert moet vooral iedereen zien af te schudden op de heuveltjes of net daarvoor.

Onze sterren

****Sagan
***Kwiatkowski, Matthews
**Van Avermaet, Gilbert, Démare
*Alaphilippe, Viviani, Greipel, Kristoff

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties