Jonge veldrijder Marlux-Bingoal ziet contract niet verlengd worden en houdt veldrijden voor bekeken

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Jonge veldrijder Marlux-Bingoal ziet contract niet verlengd worden en houdt veldrijden voor bekeken
Foto: © photonews

De Sluitingsprijs in Oostmalle was zijn laatste wedstrijd voor Marlux-Bingoal en meteen ook zijn allerlaatste cross als veldrijder. De jonge Jarne Driesen heeft besloten om het veldrijden voor bekeken te houden. Hij gaat alles op zijn studies zetten.

Het contract van de jonge Driesen werd net als dat van Gianni Siebens niet verlengd bij Marlux-Bingoal. Driesen zette meteen ook een punt achter zijn carrière in het veld. "Zoals jullie ondertussen al weten, ben ik sinds 1 maart zonder ploeg", vertelt Driesen op zijn Facebook-pagina. "Dit feit heeft me aan het denken gezet. De combinatie school en sport was voordien al niet makkelijk."

Studies op eerste plaats

"Bovendien waren mijn prestaties dit seizoen niet op niveau. Hierdoor groeide mijn besef dat een verdere carrière in het veldrijden voor mij wellicht niet is weggelegd. Ik zet dus definitief een punt achter mijn veldritcarrière. Mijn studies komen op de eerste plaats."

"Ik kijk tevreden terug op al die schitterende jaren in het veld. Je zal mij ongetwijfeld nog zien op de cross, als supporter of wie weet wel in de materiaalpost", klinkt het. "Nu is het tijd voor andere dingen in mijn leven. Ik zal zeker nog wel blijven fietsen in de toekomst en misschien een wedstrijd meedoen voor het plezier, maar het veldrijden is definitief verleden tijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties