Lotto Soudal-speerpunt ondanks val in 'Primavera' klaar voor het échte werk: "De schade viel mee"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Lotto Soudal-speerpunt ondanks val in 'Primavera' klaar voor het échte werk: "De schade viel mee"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag kwam hij nog stevig ten val in Milaan-Sanremo en bezeerde hij zijn heup, maar de rest van het voorjaar komt niet in gevaar voor Lotto Soudal-renner Jens Keukeleire. Vandaag staat hij aan de start in de Driedaagse Brugge-De Panne.

De West-Vlaming kwam zaterdag ten val bij het opdraaien van de Poggio. "Ik reed enkele lengtes achter Mark Cavendish toen hij inreed op dat verkeersobstakel", legt Keukeleire uit. "Ik ging vol in de remmen, maar kon een valpartij niet vermijden; vervolgens ging ik over kop. Gelukkig is het goed afgelopen voor mij. Ik kwam terecht op mijn heup, maar de schade viel mee. Ik ben wel bij de osteopaat geweest voor een behandeling."

Het echte werk begint vanaf vrijdag met de E3, gevolgd door Gent-Wevelgem op zondag. Maar eerst wacht er met Brugge-De Panne nog een 'thuiskoers voor de Bruggeling. "Ik ben echt blij dat het tijd is voor de Vlaamse voorjaarsklassiekers", zegt hij. "Vanaf de winter ben je al aan het aftellen en nu is het eindelijk zover."

Goede winter gehad

"De wedstrijden die ik tot hiertoe reed, zal ik niet puur voorbereiding noemen, maar die koersen stonden toch in functie van de opbouw voor wat nu komen gaat. Ik had een heel goede winter achter de rug en ik kijk ook tevreden terug op de voorbije wedstrijden. De aanloop is nagenoeg vlekkeloos verlopen; ik ben enkel een aantal keer lichtjes ziek geweest maar gelukkig nooit ernstig", besluit Keukeleire. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties