Bakelants haalt uit na val Cavendish: "Wraakroepend, maar organisatie blijft buiten schot"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 10 reacties
Bakelants haalt uit na val Cavendish: "Wraakroepend, maar organisatie blijft buiten schot"
Foto: © photonews

De val van Mark Cavendish, tegen een plastic blok geplaatst door de organisatie, blijft de gemoederen beroeren. Ook Bakelants heeft genoeg van gevaarlijke parcoursen in het wielrennen.

"Ik zie dit nog veel te vaak, maar dit is wraakroepend. Dit is een duidelijk geval van nalatigheid van de organisatie, RCS in dit geval", aldus Bakelants in Extra Time Koers. "In de Driedaagse reden ze vandaag ook weer over een weg met tramrails. Iedereen wist dat die eraan kwam, maar toch werd er gevallen."

"Toen ik viel in Lombardije was dat ook in een levensgevaarlijke bocht. Ik, De Plus, Petilli,... We zijn daar allemaal onafhankelijk van elkaar in dezelfde bocht gevallen. Dat is een vorm van nalatigheid. Eigenlijk moet de organisatie met de vinger gewezen worden, maar toch slagen we erin die telkens buiten schot te houden."

Ploegen verkleinen helpt niet

"Ze hebben nu de ploegen kleiner gemaakt, van 8 naar 7, om de koers veiliger te maken. Maar die 30 renners minder maken het verschil niet. Dat is een drogmaatregel."

"Ik zie geen enkele evolutie bij de organisatoren. Die schuiven alle verantwoordelijkheden van zich af. Als de renners vallen, is het nu nog altijd de fout van de renner. Ze zeggen dan: 'Hij was moe, hij was niet meer lucide,...' Maar als renner mag je nooit naar de organisatoren wijzen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties