Ploegmaats onder de indruk van Van Aert: "Klasbak pur sang, maar hij moet wat meer commanderen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 17 reacties
Ploegmaats onder de indruk van Van Aert: "Klasbak pur sang, maar hij moet wat meer commanderen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert heeft zich in zijn eerste klassieke voorjaar al meer dan laten zien. De veldrijder werd derde in de Strade Bianche en verbaast vriend en vijand. Zijn ploegmaats zijn ook onder de indruk.

"Een klasbak pur sang. Wat moet ik daar nog aan toevoegen?", aldus Sean De Bie in Het Laatste Nieuws. "Iedereen heeft ondertussen gezien wat hij in zijn mars heeft, niet? Wat hij dit voorjaar doet, verrast me niet. Ik herinner me de GP Cerami vorig jaar. Op 130 kilometer van de streep rijdt hij met drie anderen weg. Ik zat in het peloton, waar volop gekoerst werd om die achterstand te verkleinen, maar Van Aert en co. bleven maar uitlopen. En hij maakte het in de sprint doodleuk af."

Schrijf maar op dat ik mij de komende wedstrijden honderd procent zal smijten voor hem

"Hij is straffer dan iedereen denkt", geeft ook Zico Waeytens aan. "Het is bovendien een sympathieke kerel en zeer professioneel om mee samen te werken. Schrijf maar op dat ik mij de komende wedstrijden honderd procent zal smijten voor hem."

"Hij kan zich nog meer als kopman gedragen, maar dat is normaal, hé. Het is pas zijn eerste voorjaar. En in de cross hoef je je veel minder te profileren als leider."

Er staat een kop op

"Laat ons zeggen dat hij gerust wat meer mag 'commanderen' en bijsturen", aldus De Bie. Maar dat komt wel bij Wout, denk ik. Er staat 'een kop op'", sluit Waeytens af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties