Toptalent Philipsen: "Mij de nieuwe Boonen noemen, is veel te vroeg"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Toptalent Philipsen: "Mij de nieuwe Boonen noemen, is veel te vroeg"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jasper Philipsen is één van Belgische toppers in wording en toonde zich als belofte al in profkoersen als Nokere, Handzame en De Panne. Hij blijft vooral rustig.

In De Panne werd hij derde. "Al zag het er op tien kilometer van de streep plots heel slecht uit", getuigt Philipsen in Het Laatste Nieuws. "Tijdens de laatste passage door de Moeren zat ik slecht gepositioneerd en verzeilde ik in de tweede waaier. Zo stom! Ik heb mezelf vervloekt, dacht dat alles verloren was, maar ik raapte toch de moed bijeen en op vijf kilometer van de finish kwam ik alsnog aansluiten in de eerste groep."

"Dan moest ik me ook nog eens een weg naar voor banen om mee te kunnen sprinten. Nu, ik smijt me wel graag, maar dit was niet evident. Als renner van een 'klein ploegske' heb je respect voor die mannen, wil je absoluut geen valpartij veroorzaken. Uiteindelijk kon ik toch sprinten, maar toen Viviani en Ackermann aangingen, geraakte ik ingesloten. Die kloof was meteen onoverbrugbaar. Maar voor die derde plaats had ik uiteraard vooraf getekend."

Sportief kom ik nog niet aan de enkels van Tom Boonen

Er wordt heel veel verwacht van Philipsen. "Ach, dit was niet tegen Kittel en Greipel, hé. Maar dit is een begin. Of ik de sprinter word die jullie voor ogen hebben, weet ik niet. Ik ben nog jong en ik moet mezelf nog ontdekken. Ik ben niet traag, dus sluit ik een carrière als sprinter niet uit. Maar ik hou ook van de typische voorjaarskoersen zoals de Ronde van Vlaanderen."

"Het zou niet verstandig zijn om nu al een definitieve keuze te maken. De nieuwe Tom Boonen? Die vergelijking wordt wel meer gemaakt. Ik ben ook geboren in Mol en hetzelfde type renner. Maar het is veel te vroeg om die vergelijking te maken. Sportief kom ik echter niet aan de enkels van wat Tom ooit heeft gepresteerd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties