20-jarige landgenoot maakt indruk met podium in Driedaagse: "Je moet hem niet met Tom Boonen vergelijken"
Redactie
| 1 reacties

Ploegleider Koos Moerenhout wil Jasper Philipsen niet met Tom Boonen vergelijken

20-jarige landgenoot maakt indruk met podium in Driedaagse: "Je moet hem niet met Tom Boonen vergelijken"
Foto: © photonews

Heeft ons land binnen enkele jaren opnieuw een topper in de rangen? Het zou best wel eens kunnen. Amper 20 jaar oud, maar woensdag sprintte toptalent Jasper Philipsen naar een derde plek in de Driedaagse Brugge-De Panne.

Philipsen werd de afgelopen weken al vergeleken met niemand minder dan Tom Boonen. "Je moet het niemand aandoen om hem met Boonen te vergelijken", vertelt zijn ploegleider Koos Moerenhout bij Sporza. "Zeker niet zo'n jonge renner. Boonen was de topper van zijn generatie. Wij zijn daar niet mee bezig. Wij proberen de persoon en renner Jasper Philipsen juist beter te maken."

"Hij is ook nog eens rustig, intelligent en bovendien denkt hij goed na over zichzelf en de ploeg. Hij is iemand met karakter. Dat is iets wat iedere ploegleider graag heeft in een renner. Doorzettingsvermogen, opstaan en meteen weer doorgaan."

'Pas tweedejaarsbelofte'

"Voor ons is het wel sowieso nog een beetje ontdekken wie Jasper Philipsen precies is en tot waar zijn mogelijkheden reiken. Tenslotte is het het eerste jaar dat we met hem werken."

Op een definitieve overstap naar de profs is het nog even wachten. "Natuurlijk wil hij die grote koersen rijden. Maar we mogen niet vergeten dat hij nog maar pas tweedejaarsbelofte is en 20 jaar. Binnen de ploeg zijn we van mening dat we de tijd moeten nemen om hem goed te laten ontwikkelen", besluit de Nederlander. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5022 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties