Het plan-Naesen: "Zo rap mogelijk naar boven rijden en hopen dat er niet teveel mee zijn"
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Harelbeke
| 4 reacties
Het plan-Naesen: "Zo rap mogelijk naar boven rijden en hopen dat er niet teveel mee zijn"
Foto: © SDG

Oliver Naesen wordt door heel wat renners getipt voor de zege in de E3-prijs Harelbeke. De mede-topfavoriet moest in een sprint met drie vorig seizoen het onderspit delven tegen Van Avermaet en Gilbert.

"Het is bizar dat iedereen mijn naam noemt, ik heb immers nog nooit een klassieker gewonnen", aldus Naesen. "Of ik er zelf in geloof? Dat zeker, maar ik ben toch niet de topfavoriet hier. Het moet een beetje op zijn plaats vallen."

"Dat er veel volk op mijn wiel gaat zitten? Er zijn wel renners die nog meer in de gaten gehouden worden. Maar mijn derde plaats van vorig seizoen én het feit dat ik in vorm ben, zal er wel toe bijdragen."

Teken opnieuw voor een spurt met drie, alleen wil ik deze keer niet derde worden

Zijn plan is alvast duidelijk. "Ik moet zorgen dat ik mee ben aan de voet van de Oude Kwarement. Daarna moet ik er zo snel mogelijk oprijden en hopen dat er niet teveel volk meer mee is."

Klinkt alvast een goed plan, maar tekent Naesen er ook dit seizoen voor om met drie naar de finish te gaan? "Ik teken daar zeker voor, maar ik zal het iets anders moeten aanpakken. Ik teken nu niet meteen voor die derde plaats."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties